Hopp i rörelse

En vandring för rättvisa och fred.

Hjälp till med vandringen!

Det är mycket som behöver göras för att vandringen ska kunna gå av stapeln. Vi behöver hjälp att planera de praktiska delarna men vi behöver även stöd från de lokalsamhällen vi passerar för att få en lärorik och upplevelse full vandring.

Vandringen från Sverige

Vandringen från Sverige kommer börja i Lidköpning i juni år 2020. Hela vandringen beräknas ta 3 månader. Om man vill delta väljer man själv hur långt, hur länge och vilken sträcka man vill gå. Vissa kanske bara vill följa vandringen i någon timme medans andra har planer att gå från start till mål. Tanken är även att engagera så många föreningar, organisationer och människor som möjligt längs den väg vi kommer vandra. När vi lämnat Sveriges gräns kommer vi längs vägen sluta upp med grupper som vandrar från andra europeiska länder.

Hjälp till längs vägen.

Det finns mycket man kan göra längs vandrings sträckan. Dels kan man bidra med mat, sovrum eller andra förnödenheter. Men det som kommer vara viktigast för oss är mötena med andra människor. Därför vill vi komma i kontakt med föreningar, organisationer, konstnärer och människor vid de orter och städer vi passerar. Vi vill höra era historier, vad ni gör för att skapa ett bättre samhälle och vad ni tro behövs för att skapa fred, rättvisa och en medmänskligare värld. Detta kan man göra via att enbart prata med oss eller skapa något typ av event vid tidpunkten vi passerar.

Planera

Vandringsgruppen är arbetsgruppen som planerar de praktiska delarna av vandringen, Kerstin Högsborn är gruppens kontaktperson. Om ni vill vara med att hjälpa till att planera vandringen eller vill planera att hålla ett event längs vägen kan ni skicka ett mail till hoppirorelse@gmail.com med ämnet, " Till Vandringsgruppen " eller kontakta Samuel Grönvik, 0739304452, från den internakommunikationsgruppen.

Kontaktpersoner

Britt-Marie Klang: 0706147071, hoppirorelse@gmail.com

Samuel Grönvik: 0739304452