Vandringen

 

Hopp i rörelse är en del av världskampanjen Jai Jagat 2020.

Initiativet kommer från Indien och på hindi betyder Jai människor och riktar sig till de fattiga och utsatta människorna i Indien som deltog i de tidigare marscherna, Jai Adesh (2007) och Jai Sathyagraha (2012). Jagat betyder alla världens människor, och riktar sig den här gången till människor i hela världen, då problem liknande de som finns i Indien återfinns runtom i hela världen.

För att verkligen göra Jai Jagat till en global kampanj går vandringen denna gång från Indien till Genéve där FN har sitt Europa-högkvarter. Målet med Jai Jagat är att skapa kraft och en språngbräda för lokal organisering och engagemang, hitta nya samarbeten över gränser och samordna gemensamma aktioner globalt. Visionen är en mer jämlik värld som värdesätter alla lika.

 

Vandringen från Lidköping

Vandringen i Sverige kommer börja från Lidköping den 13 juni nästa år 2020.  Om man vill delta väljer man själv hur långt, hur länge och vilken sträcka man vill gå. Vissa kanske bara vill följa vandringen i någon timme medans andra har planer att gå från start till mål. Tanken är även att engagera så många föreningar, organisationer och människor som möjligt längs den väg vi kommer vandra. När vi lämnat Sveriges gräns kommer vi sluta upp med grupper som vandrar från andra länder och vi kommer gemensamt vandra in i Genéve.

 
 
 
 
 
 

ENGAGERA DIG!

 Namn:

 E-mail:

 

Jag vill engagera mig genom att:

Gå med i en arbetsgrupp.
Hjälpa till längs vägen.
Övrigt

 

Meddelande:KONTAKT

Kontaktpersoner:

Britt-Marie Klang: +46706147071

Samuel Grönvik: +46739304452

 

E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Adress: Box 680, 531 16 Lidköping.

 

Sociala medier: Facebook